top of page

Hallo, Ellen hier.

Het brein (humhum), de handen en het gezicht (meestal verstopt achter een (zonne)bril of tegenwoordig een mondmasker) achter Cotton Candy. Al meer dan 10 jaar. 
Wie mij al een tijdje volgt, maar niet persoonlijk kent, vraagt zich misschien af wie ik ben en wat mij zoal bezighoudt. Vandaar, een kleine introductie...

Ik studeerde grafische vormgeving en multimedia aan Sint-Lucas in Gent. Tot voor kort werkte ik voor KMO’s en particulieren onder de naam ‘Paper Planes’. In 2020 heb ik besloten dit hoofdstuk af te sluiten om mij nog meer op mijn andere creatieve uitlatingen te kunnen concentreren.

Ik startte met Cotton Candy in bijberoep. Je weet wel, zo’n uit de hand gelopen hobby...
In de loop der jaren zijn mijn producten en de stijl ervan regelmatig eens veranderd, maar de rode draad is vooral het creatieve ei dat ik kwijt wou. Wanneer ik nieuwe materialen en technieken ontdek, dan wil ik daarmee aan de slag. 


De laatste jaren maak ik vooral juwelen en strikken. Op de creatieve markten waaraan ik regelmatig deelneem (behalve tijdens corona jammer genoeg) ben ik helemaal in mijn element. Het contact met jullie en jullie feedback zorgen ervoor dat ik steeds nieuwe ideeën krijg en mijn aanbod wil verbeteren.

In 2020 besloot ik om mijn strikken uit kurkleer onder een nieuwe merknaam, Brainbows, uit te brengen. Dit aanbod wil ik verder uitbreiden en mijn doel is om mijn creaties in winkels in binnen- en buitenland te kunnen verkopen.

Mijn mooiste en beste creatie? Mijn dochter Mira (02/05/2018). Ja hoor, cliché... En OK, hierbij heb ik wel wat hulp gekregen... 
Ik woon samen met Jamal en Mira ‘onder de kerktoren’ in Denderbelle.
Ik vind rust in bad en in onze tuin, tussen de kerselaars. Momenteel heb ik een bureautje aan de voorkant van het huis, maar ik droom van een tuinatelier... (misschien komt dit er over een jaar of 10 wel eens van). Eerst nog wat verder (ver)bouwen aan ons huisje...

20201225_161913.jpg

Om af te sluiten, 10 dingen waarvan je niet wist dat je ze wou weten, over mij...

1. Ik heb zelf pas sinds mijn 29e gaatjes in mijn oren...
2. ... maar, ik draag zelf veeeeeel te weinig juweeltjes. (Shame on me!)
3. Ik heb een mini tattoo op mijn rechterduim. (Puntje zwarte Oost-Indische inkt onder mijn huid, accidentje uit de lessen plastische opvoeding in het middelbaar...)
4. Ik heb 6 jaar halftijds als busbegeleidster gewerkt in een dagcentrum voor mensen met een matige tot zwarte mentale beperking.
5. Ik kan tot 10 tellen en "ik hou van jou" zeggen in Panjabi. 
6. Ik ben in mijn leven al 7 keer verhuisd. De laatste 3 keer had ik gezegd “en nu nooit meer”... 
7. Momenteel heb ik geen huisdieren, maar een aantal jaar geleden had 2 katten, Pixel en Peaches. Ik heb ook ooit 2 konijnen gehad, toen ik op kot zat in Gent, Elmo en Elvis. 
8. Ik ben een creatieve generalist, maar in de keuken ben ik 99% van de tijd inspiratieloos.
9. Mijn man draagt nooit een strik. Tenzij hij model moet spelen voor Brainbows natuurlijk.
10. Het verste land dat ik ooit bezocht zijn de Verenigde Arabische Emiraten. Ik ging er 2x op bezoek bij mijn schoonfamilie.

bottom of page