top of page

Vaak gestelde vragen

Misschien stel je je wat vragen tijdens het scrollen door deze webshop? Aarzel dan niet om mij een berichtje te sturen via de chat, het contactformulier of via mail. 

Op deze pagina probeer ik je alvast enkele antwoorden te geven op veel gestelde vragen. 

ZIJN DE JUWELEN ANTI-ALLERGISCH?

- Alle juweeltjes worden gemaakt met METALEN onderdeeltjes, al dan niet in combinatie met hout, hars, kurk enz. De oorstekers en hangers (het gedeelte dat in contact komt met je oor) zijn steeds NIKKELVRIJ. De meeste zijn bovendien ook nog eens LOODVRIJ en CADMIUMVRIJ, om de kans op een allergische reactie te vermijden. Jeuk of roodheid kan echter ook door andere dingen veroorzaakt worden.

- Ik heb enkele stekers en haakjes in STERLING ZILVER in voorraad. Mocht je enkel zilver kunnen verdragen, laat dit dan gerust weten en dan stel ik een paar oorbellen voor jou samen!

- De oorstekers uit de SUN/MOON collectie hebben stekertjes in STAINLESS STEEL.

- De ringen hebben een metalen basis die ook nikkelvrij is. 

>>> Koop je een juweeltje bij mij en heb je toch meteen last? Laat het mij gewoon weten! We zoeken samen een oplossing.

GROOTTE VAN DE JUWELEN

Ik weet dat het soms moeilijk is om de grootte van de juwelen in te schatten op basis van een foto en dat niet overal de afmetingen vermeld staan. De kaartjes waarop de oorbellen bv. zitten geven ergens een idee, maar twijfel je toch? Stuur gewoon een BERICHT, dan meet ik het voor jou na! Weet ook dat je steeds 14 dagen de tijd hebt om een aangekocht juweel te retourneren. Lees hiervoor even de voorwaarden (HERROEPINGSRECHT)

JUWELEN BEWAREN/ ONDERHOUDEN

- Wanneer je je sieraden niet draagt, kan je ze best op een donkere, koele en droge plaats bewaren om oxidatie te voorkomen. Liefst niet in de badkamer dus.

- Je kan je juwelen beter niet dragen onder de douche, en ook parfum en make-up zijn nefast. Breng daarom eerst make-up en parfum aan en daarna pas de juwelen.

- Gebruik geen chemicaliën om de sieraden te reinigen, zoals vaatwasmiddel of make-up-remover. 

- Op de plaats waar het juweel contact maakt met de huid kunnen verkleuringen ontstaan (bv. ring, oorhaakje of oorsteker). Daar valt jammer genoeg niet veel aan te doen. Dit komt door zweet (zout), parfum, handgel enz. Ook door het veelvuldig dragen van een juweel (ook in de regen bijvoorbeeld) kunnen verkleuringen ontstaan. 

- Wees voorzichtig met gelakte juwelen. Steek ze niet los in je handtas bijvoorbeeld, want door je sleutels of andere voorwerpen kunnen er krassen ontstaan in de laklaag. 

Een vraag in verband met VERZENDINGEN? Wellicht kan je hier het antwoord vinden.

LIVE SHOPPEN

Heb jij Cotton Candy leren kennen op een marktje of evenement? Of misschien ben je wel eens langs onze "etalage" gepasseerd? Je vraagt je af of je ook LIVE kan komen SHOPPEN? Dat kan! Alle info kan je hier vinden.

NOG EEN ANDERE VRAAG? Laat het mij weten! 

bottom of page